About me

Fotografia mea
Bern, Bern, Switzerland
"I write because I don't know what I think until I read what I say..."

luni, 31 ianuarie 2011

povesti nemuritoare

 Si inca un stres: mai nou toata lumea vorbeste despre "cei doi sori" care se pare ca se vor vedea pe cer anul acesta. Sau incepand de anul acesta. Se pare ca este vorba de o planeta care si-a atins punctul maxim de viata, s-a consumat, si este pe punctul de a se autodistruge prin explozie,  devenind o supernova. Situatia asta se pare ca nu va afecta in nici un fel planeta noastra, datorita distantei la care se produce fenomenul: cca 640 de ani lumina.
    Boon. Acum, parerile sunt foarte contradictorii, unele site-uri zic ca un al doilea Soare va aparea din acest an (luna mai) in timp ce alte site-uri spun ca pana in 2012 nu se va produce acest fenomen. La fel, anumite articole sunt pline de incarcatura pesimista si apocaliptica vis-a-vis de subiect, in timp ce (eu prefer sa cred) altele ne asigura ca nu avem motive de ingrijorare.
    Si asa cum spuneam, mai avem un subiect de consumat nervii, ca doar ar fi anormal sa lasam oamenii sa streze doar din probleme le lor personale. In 1999 ziceau ca in 2000 e sfarsitul lumii si de atunci au mai zis de cateva ori. Apoi, o tot dau pe aia cu Mayasii lor si calendarul fenomenal care spune ca 2012 e ultimul an al Pamantului etc...nici nu vreau sa insist, nu asta conteaza. Partea trista este ca oamenii chiar sunt foarte influentabili... de fapt ce ma mir? Numai vizionarea zilnica a jurnalului de stiri de pe un anume post tv i-a spalat matusii mele creierul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu